Monday, August 18, 2014

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

Warna x kisah.. bg je lah saya warna apa-apa pun.. Eh?
(photo kredit DenaiHati)
Pucuk dicita ulam yang tiba! (padahal mmg aku x makan ulam langsung!) sebab.. blog DenaiHati dan 22 para penaja (blogger juga) yang baik hati telah sudi untuk sponsor 3 unit Iphone 5s utk dimenangi oleh blogger yang bertuah! *ok sila gigil2 excited*. Nak tahu macam mana? ok layari blog Denai Hati untuk maklumat lanjut.

*Layak untuk ke pusingan ke-2 Cabaran ini! Yeah!

Oh pendek cerita, memang inilah gadget yang menjadi idamanku. Kira masuk dah dlm wish list.. tp tak dapat2 jadi kenyataan.. sejak Iphone 1 lagi.. haha.. 

Jujurnya, aku tak pernah guna telefon pintar Iphone 5s nih, apatah lagi kawan bagi pinjam guna, sebab telefon best confirm lah takde sape nak bagi pinjam *sob..sob* ni semua salah korang takmo kasi pinjam. So aku pun sememangnya takde idea nak start. Dia same ke ngan Ipad? Ipad ade la..  tp Ipad tu pun wife aku belanda sorang. Tak baginya kalu nak guna bawak gi treasure hunt ke aper..  *sob*sob* so tak tahu lah nak goreng apa. Setakat copy paste info kat internet semua orang tahu ye tak?

So peluang ini aku gunakan utk ceritakan pasal impian aku nak dapat gadget ni. Ataupun usaha aku lah senang nak cita ke arah nak memenangi hati para juri yang pastinya gagah ensem cantik menawan (kalu ada juri perempuan).. ehh.. ke arah memenangi peraduan ni...  

Satu pagi yang hening, aku pun keluar lah nak gi masuk event. Sebelum subuh okay. 5 pagi. GIGIH. (ok aku tipu sket. Terlewat bangun. 6 setengah baru keluar rumah pas solat Subuh).

Aku minat larian. Dah lama dah berlari, sejak zaman sekolah lagi.. lari dari rumah ke sekolah sebab terbangun lambat ..Tu tak kira lagi melarikan diri dari pengawas itu favourite. Ok cukup #campakbelakang zaman silam. 

Pagi ni (17 Ogos) aku ada event Colour Run, (yang katanya the most Happiest 5km Run) so aku print satu signage (sila rujuk gambar) dan bawak berlari sesambil mengharapkan sokongan orang ramai supaya aku dapat support/semangat untuk memenangi larian.. ehh.. x larat nak menang larian tu.. pertandingan ni mungkin la..  Abis aku kadang2 harap gak orang komen bagi semangat bila baca blog aku, tp setakat ni tak terbuka hati diaorg lagi.. xpe.. terus mencuba.. Nothing is Impossible.  < ah berlagak pulak nak speaking. Ok sambung cerita.

Belum mula berlari jer aku dengar2 org 'cakap2 belakang' di belakang aku pasal signage tu. Which is a good sign. Siap ada yang tanya contest aper ni? so aku jadi PR tak rasmi terangkan la pasal contest tu dan jemput diaorg utk join.


tu bukan photoshop tau.. mmg aku letak sign tu kat baju. Senget sket. Tp yg pakai
signage tak senget <Fakta
Aku mmg penah dah buat signage mcam ni masuk larian2 lain. Tujuannya? tengok la. Kdang2 aku buat caption yg kelako2 sket. bagi diaorg happy sambil lari. Tapi cuba korang buat quote2 yg motivational sket. Korang mmg perlukannya especially kalu long distance punya running. Best bila org tak kenal akan tegur, cheer utk kita, bagi kata2 semangat kat kita yg tak berapa semangat dah time tu..  mmg superb. Ada satu event tu, aku rasa kurang lebih 20 orang tegur2 borak2 dan beri semangat. Aku time tu rasa cam nak pengsan! tp tak boleh sebab baru half way lariannya..

Larian Fun Run camni je blh Selfie yer. Larian lain jangan buat pasal..
(photo credit Sazmie Selamat)
Hasilnya mmg aku berjaya syok sendiri yang orang semua sokong aku untuk menang! Yeah!! Tu je matlamat aku. Sesambil tolong promote blog Denaihati.com kann.. betul.. Ikhlas! Riban2 orang datang lari time tu dan aku pun syok sendiri diaorg baca apa aku tulis kat belakang tu.. haa.. so kalu trafik blog beliau naik mendadak.. syukur.. :) Pastinya tak pernah dibuat orang lagi promote blog sambil lelari gegelak satu KL dengan penuh ceria dan warna-warni (rujuk gambar). Dan pastinya gambar utk masuk blog lain dari yg lain.. kan? Hehe.. Tapi memang best sbb sepanjang jalan org akan perasan dan berbisik2 pasal peraduan ni.. haa.. serious beb!! 

Kat Omputih pun aku promote gak (walau diaorg x layak join)
Ok sape blogger yang korang kenal? 

Promote kat geng-geng blogger yang lain
So kenapa lah aku mengidam sangat gadget ni? Sebab aku nak tahu kenapa org yang ada gadget ni, sure tak bagi kawan pinjam? Eh betul! Tak caya ko tanya lah kawan2 korang yg ada gadget Iphone ni, buat2 lah telefon ko rosak ke, tertinggal ke.. sure diaorg mcm.. “mm.. kredit abis lah bro (yer ker?) Mm.. aku lupa lah password telefon ni apa, aku angkat call jer (okayyy).  Dan satunya kalu ko dah biasa guna telefon jenama S.. hampeh kodok mmg tak reti lah nak guna telefon ni.. huhu..  

So aku nak cuba sendiri pengalaman guna gadget ni (harap2 aku tak jadi macam korang!). bukan semua.. ada lah orang-orang tu.. (tak mengutuk sbb tak mention nama) hehe..

aku beranggapan telefon ni memang lah lain dari yg lain sebab dah le takde memory slot, mahal lebih dari orang, nak download app kena masuk AppStore dan tak semua free. Cuba korang cerita sket kenapa korang suka sangat gadget nih? (so aku dpt point extra utk cerita dlm tugasan lain)
:)

Ikut hati aku mmg telefon Android mudah belaka. Tp aku tak puas hati selagi aku tak godek sendiri gadget ni dan puaskan hati aku ni! Haa.. apa pendapat korang?

Adakah dari segi kepantasannyakah?
Atau dari segi isi perutnya kah?
atau sekadar mengikut trend terkinikah?

So aku sedia menanti tugasan seterusnya, sbb aku yg meminati fotografi ni amat teruja nak cuba amik gambar dengan gadget ni, sbb diaorg kata gambar dia memang lah superb! Yer ke? Setakat ni aku tak caya lah.. Phone jenama S aku juga tetap hebat. So kalu korang nak ubah pikiran aku, aku kena lah ada telefon tu dulu, betul tak? Cer korang bagi aku satu nak try? Hehe.. Sure tak bagi aku pinjam kann.. kann? haa..

As a blogger, kenapa mengimpikan gadget ni? Haa.. ini boleh sambung dalam post seterusnya.. amacam? Cerita semua kat sini tak beh aa.. :P

Last but not least, inilah senarai blogger/sponsor yang murah hati menyeponser gadget2 ni. 
Terima kasih daun keladi, harap saya dapat lah markah bonus yer? Hehe..

Penaja Utama :


http://amariman.com

Penaja Individu :
(telah dikemaskini pada 29 Sept 2014) 

  1. http://www.ombakcreatives.com
  2. http://ejamothman.com
  3. http://www.eridy.com
  4. http://www.hilalazmi.com
  5. http://www.eizil.com
  6. http://www.asamboi.my
  7. http://www.diarymama.com
  8. http://pendekarberkuda.org
  9. http://www.saji.my
  10. http://abangensem.com
  11. http://www.enveeus.com
  12. http://www.pakarniaga.com
  13. http://anarm.net
  14. http://www.daddydee.net
  15. http://www.sunshinekelly.com
  16. http://sweetkurma.com
  17. http://awn.my
  18. http://mawarmerah2008.com
  19. http://www.blogieta.com
  20. http://www.broframestone.com
  21. http://www.akmaomar.com
  22. http://khairilmazri.com
  23. http://wowberita.org/
  24. Japan Budget Trip



  • Arwah Syuhada Baharudin (http://www.syuhada1981.com @ http://syuhadabaharudin.com) juga salah seorang penaja. Moh kita sesama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah semoga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH. Amin..
  • 30 comments :

    1. Bukan saja blogger .. iphone 5S menjadi impian semua .. Good Luck! ;-)

      ReplyDelete
      Replies
      1. hehe.. yup! thanks for comment dan singgah.. *terharu*

        Delete
    2. saya baru join kontes ni sebentar tadi..sama-sama kita menuju ke puncak kemenangan iPhone 5s idaman realiti iPhone 5S Gajet Impian Setiap Blogger menjadi kenyataan..

      ReplyDelete
      Replies
      1. Good luck ek! :) thanks kome dan singgah :)

        Delete
    3. Replies
      1. bro juga. good luck!! :) ah suka aku 3 org telah komen!! haha..

        Delete
    4. Omg kreatifnya buat signage camtu tampal kat belakang. Pandai ye nak tambat hati pihak juri. Hehe. Tak terfikir pun. Btw goodluck. Emi pun join jugak contest tu. Harap menang sebab dah lama teringin guna iPhone tapi duit masih belum cukup2 lagi nak beli. Iskkkk :')

      ReplyDelete
      Replies
      1. Hehe.. effort tu utk markah lebih. :) harap2 la juri terpikat.
        Thanks! Good luck jugak!! :)

        Delete
    5. Salam.... cakap pasal iPhone 5S, semua mau.... kena usaha lebih drp biasa jika mahu dapatkannya. Semoga berjaya.

      ReplyDelete
      Replies
      1. Yup. lagi2 kalu percuma/hadiah.. hehe.. Good luck juga utk Bro!!
        rasanya ada lagi tugasan kena buat lepas ni kan? tak semudah tu nak dapat iphone tu..

        Delete
    6. good luck ya. semua nak rasa pegang iphone 5

      ReplyDelete
    7. Gudluck! Salam perkenalan dari Germany... jemput join giveaway saye kalau ade kelapangan ye... :D

      HARRY POTTER GIVEAWAY BY JINDRISSKA

      ReplyDelete
      Replies
      1. Thanks! and thanks jugak sudi jenjalan sini. Orait!! Kalu menang post dari sana ek? haha..

        Delete
    8. Good luck. moga ada rezeki. Amin :)

      Kreatiffnyaaa! Woahhh!

      ReplyDelete
    9. Berani tu letak sign kat blkg. Haha. btw, good luck

      ReplyDelete
      Replies
      1. Hehe.. biasa buat so takde masalah pun.. good luck juga!!

        Delete
    10. billion terima kasih sudi sertai cabaran iPhone 5s gajet impian setiap blogger dan semuga sukses ke tugasan seterusnya
      p/s: silat FB message ada beberapa isu.

      ReplyDelete
      Replies
      1. Thanks sudi anjurkan contest yg awesome. Ok saya dah PM FB :)

        Delete
    11. Salam perkenalan... semoga impian menjadi kenyataan. Inilah peluang nak dapat iPhone tanpa megeluarkan modal tetapi kena berusaha lebih daripada biasa. Satu pesan untuk diri sendiri dan rakan-rakan sekelian. Semoga Berjaya dengan iPhone5S gadget impian setiap blogger. Sudi-sudilah berkunjung ke blog saya ya...

      Sekian, terima kasih...

      ReplyDelete
      Replies
      1. Salam perkenalan dan thanks sudi singgah. Good luck juga! :) Yup, usaha mesti ada. Menang tak menang rezeki tu Dia tentukan :)

        Delete
    12. Singgah sini... Moga berjaya ya Chera Miche ^__^

      ReplyDelete
    13. Replies
      1. Thanks sudi singgah. Good luck Teacher!

        Delete
    14. Good luck awak :)
      PG datang dari segmen yang sama :)

      ReplyDelete